Hvorfor du ikke bør ta tatovering.

Mange har argumentert tatoveringer med "du kommer aldri til å få jobb", "du kommer til å angre når du blir eldre" eller "tenk så fæl den blir etter X antall år!"
Ingen av disse begrunnelsene er særlig effektive, spesielt siden de ofte blir nevnt etter at tatoveringen allerede er tatt.
Jeg har tenkt en stund, og innsett at det finnes enda en grunn til å styre bort fra tatoveringer. Derimot har ikke denne grunnen noe med utseendet til tatoveringen å gjøre, sånn sett, og den er ikke rettet mot eierens følelser mot egen hud og tatovering.
Jeg har selv 4 tatoveringer og har planer om flere, men dette har gang på gang fått meg til å ville skjule dem. Jeg elsker tatoveringene mine. Selv de som ikke ble som de skulle, eller som jeg skulle ønske jeg hadde ventet med til jeg ble mer sikker på mitt valg. De er en del av meg, kroppen min og historien min, og det vil de alltid være.
Men om noen hadde fortalt meg dette før jeg tok min første, er jeg faktisk ikke sikker på om jeg hadde tatt den. Jeg vet ikke om jeg hadde turt å ta noen synlige i det hele tatt.

Tatoveringer kan være så mangt. Alle har forskjellige meninger om dem, og dette vil bli hamret i ansiktet ditt med makt.
Hadde noen informert meg om alle de frekke, nedverdigende og noen ganger onde kommentarene jeg ville få høre på grunn av min kroppskunst, vet jeg ikke om jeg hadde orket tanken på det en gang.

Jeg, som mange andre, sliter en del med dårlig selvbilde, som et resultat av intens mobbing og utestenging på skolen i mine yngre år (og litt senere).
Det at andre føler det er deres plikt å skyte meg enda lengre ned pga jeg ikke passer inn i deres mentale bilde av "pen ungdom" gjør det ikke bedre.

Jeg har hørt kommentarer som "Du er ikke fin med slike ting på kroppen, du vet det?", "Hvorfor ødelegger du huden din på den måten??", "Hadde du vært mitt barn..." og "Jeg vet du kommer til å angre! Jeg bare vet det!" Pga dette vil jeg nevne for alle som tenker å tatovere seg, at dere må innse hvor sterke dere kan bli nødt til å være.
Jeg sier det igjen, jeg elsker tatoveringene mine. Det som ødelegger meg og mitt allerede dårlige selvbilde er alle andre.
Dere som selv ikke liker tatoveringer og føler at det er nødvendig å gni det inn til alle som har dem. Dere ødelegger dagene våre, men hva prøver dere egentlig å oppnå?
Vi kommer ikke til å ta laserkirurgi for å fjerne dem, bare fordi en person vi ikke kjenner ikke liker utseendet vårt. Men dere kan imidlertid gjøre oss triste.. Og kan presse noen som allerede var langt nede, enda lengre ned..

Nå var ikke denne teksten ment å bli rettet til mobberene. Så jeg gir meg der.

Poenget med teksten er å fortelle dere som har, og vil ta tatovering at dere er utsatt. Dere vil bli utsatt.
Mennesker er desverre laget på den måten at om vi får 3 kompliment og 1 kritisk kommentar, vil vi huske kritikken best, og tenke mest på den. Selvfølgelig har jeg fått gode kommentarer for tatoveringene mine, men allikevel er ikke de alltid nok til å holde meg sterk.
Jeg må ofte minne meg selv på hvorfor jeg tok tatoveringene mine, og huske hvor glad jeg er i dem, fordi ett ignorant menneske (eller to) bestemte seg for å fortelle meg at jeg eller huden min er stygg.

Altså, en grunn til å ikke ta tatovering er andre mennesker.

Hvis ditt ønske om å tatovere deg er sterkere enn frykten for å bli hetset og trykket ned av de som ikke har peiling på hvor fantastisk du faktisk er, er jeg utrolig glad på dine vegne.
Ta tatoveringen for din egen skyld, andre vil kommentere, men ikke la dem komme under huden din. Der er det uansett ikke plass til dem, nå som du har/skal ha et fantastisk bilde som vil representere akkurat deg, akkurat nå. Den du var, er og vil være.

Men ikke ta lett på hvor onde andre mennesker kan være, og hvor vondt det kan føles når de bruker ord som maskingevær.
Ikke nøl med å forsvare deg selv. Call them out on it.

Dette har jeg begynt med, og selv om jeg ikke alltid har muligheten, føles det godt når jeg klarer å si imot. Bare et slag tilbake som "Det var ikke særlig snilt sagt" kan sette noen ut av spill, og kanskje få dem til å tenke på hva de sier.

Lykke til med din nye kroppskunst.

 

- Har du opplevd slike vonde ord?

- Hva er ting vi kan si til forsvar for oss selv?

- Har du andre råd ang. dette?

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Baby firefly

Baby firefly

25, Haugesund

Gjennoppliving av rosabloggen på en litt mindre rosa måte.

Kategorier

Arkiv

hits